Alnatura Bio mąka z ciecierzycy, 400 g

Bogata w białko mąka do gotowania

11,12 zł 12,99 zł -14%

(27,80 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 400 g

Dostępny

Dostawa do wtorek, 8 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do czwartek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Mocny, orzechowy aromat
  • Do naleśników i innych
  • Naturalnie wegańska i bezglutenowa

Nr art.: XPI-MM-205519, Zawartość: 400 g, EAN: 4104420181458

Kupowane często z Alnatura Bio fasola mung, 500 g

Alnatura Bio mąka z ciecierzycy - 400 g Bio fasola mung, 500 g
Alnatura Bio mąka z ciecierzycy - 400 g 11,12 zł (27,80 zł / kg)
Alnatura Bio fasola mung, 500 g 14,59 zł (22,24 zł / kg)
Cena całkowita: 25,71 zł
Opis

Lekkostrawna mąka z nieprażonej, ekologicznej ciecierzycy, naturalnie bezglutenowa i bogata w białko i błonnik: orzechowo-słodki smak ciecierzycy zostaje zachowany w mące. Idealnya do nadawania pełnego smaku naleśnikom, kreacjom falafel i czy słodkiemu laddu. Produkt idealnie sprawdza się również do sosów lub do zagęszczania zup!

Przepis na Laddu (Indyjska Czekolada)

Składniki: 50 g drobno zmielonego cukru (np. cukier z kwiatów kokosa, cukier trzcinowy), 75 g tłuszczu (np. olej kokosowy, tłuszcz maślany lub ghee), 100 g mąki z ciecierzycy, szczypta soli morskiej

1. Podgrzej wybrany tłuszcz/olej na patelni i delikatnie rozpuść wybrany cukier, często mieszając. Wymieszaj z mąką z ciecierzycy i solą, dalej smażyć przez około 3 minuty, cały czas mieszając, aż powstanie obfity, orzechowy aromat. Masa nie może stać się zbyt ciemna ani spalić!

2. Następnie prażoną masą posmarować płaską formę, np. wykonaną z silikonu i pozostawić do wystygnięcia. Następnie wyjmij i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Wskazówka: Jeśli masa jest nadal dość krusząca się po rozgrzaniu, pomocne będzie energiczne ugniatanie rękami. Idealna masa laddu przypomina nieco teksturę marcepanu, ale może być bardziej piaskowa i mniej lepka!

3. Przechowuj laddu w hermetycznym pojemniku w lodówce - przetrwa kilka tygodni!

4. Ci, którzy lubią eksperymentować, mogą uszlachetnić masę słodkimi przyprawami, takimi jak kardamon, zmielone goździki, cynamon itp. Często używa się również odrobiny wody różanej lub prażonych nasion sezamu!

Uwaga producenta: mąka z ciecierzycy nie nadaje się do spożycia na surowo.

Marki: Alnatura
Dieta: Wegańska, Bezglutenowa
Właściwości produktu: wegański
Może zawierać śladowe ilości: E - orzeszki ziemne, F - soja, H - orzechy, N - nasiona sezamu, P - łubin
Instrukcje dotyczące przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Składniki

100 % mąka z ciecierzycy[1]

  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, soi, migdałów, orzechów, sezamu i łubinu.

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1411 / 337 kj / kcal
tłuszcz 5,9 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g
węglowodany 44 g
  w tym cukier 2,4 g
substancje balastowe 16 g
białko 19 g
sól 0,06 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Alnatura Bio mąka z ciecierzycy

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio mąka z ciecierzycy", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder