Alnatura Bio łuski psyllium, 200 g
Ulga i wzbogacenie
31,99 zł
(159,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Neutralny smak
- Wysoka zdolność pęcznienia
- Bogate w błonnik i wegańskie
- Certyfikat ekologiczny
Nr art.: XPI-MM-207688, Zawartość: 200 g, EAN: 4104420181380
Opis
Jak codziennie odżywianie można wzbogacić w prosty sposób w błonnik? Natura ma rozwiązanie: łuski psyllium. Łuski psyllium, znanej również pod nazwą babka jajowata, mają wysoką zdolność pęcznieniem. Zaleca się spożywanie z dużą ilością płynów. Ponieważ smakowo są raczej neutralne, pasują wyjątkowo do musli, koktajli czy deserów. Również przepisy na wypieki można wzbogacić w wartości odżywcze dodając do nich łuski psyllium. Produkt marki Alnatura pochodzi z ekologicznej uprawy i są oczywiście wegańskie.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny |
Składniki
- łuski babki jajowatej [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości glutenu, migdałów, orzechów, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 929 / 222 kj / kcal |
tłuszcz | 0,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
węglowodany | 12 g |
w tym cukier | 0,5 g |
substancje balastowe | 79 g |
białko | 2,3 g |
sól | 0,15 g |