Alnatura Bio pasta do smarowania Papryka i Chili, 180 g
Pasta do chleba lub sos do maczania
10,99 zł
(61,06 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wegańska
- Owocowo-pikantna
- Subtelna ostrość
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-MM-135166, Zawartość: 180 g, EAN: 4104420238930
Opis
Delikatnie zmielone pestki słonecznika nadają paście wyśmienitego, aromatycznego smaku, podczas gdy czerwona papryka, chili i przyprawy troszczą się o owocowy aromat z delikatną, pikantną nutą. Ta wegańska pasta smakuje wyśmienicie dobrze jako pasta do chleba, ale również można używać jej jako sosu do maczania lub jako bazę do innych sosów.
Wskazówka: po otworzeniu przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu 7 dni.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Rodzaje produktów: | Pasta do smarowania/mus |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Niska zawartość plastiku |
Składniki
- woda
- olej słonecznikowy [1]
- 21 % nasiona słonecznika [1]
- 12 % papryka [1]
- Skoncentrowana pasta pomidorowa
- cebule [1]
- koncentrat soku jabłkowego [1]
- koncentrat soku z cytryny [1]
- sól kuchenna
- skrobia ziemniaczana [1]
- czosnek [1]
- ocet jabłkowy [1]
- pepperoni [1]
- Chilli [1]
- zioła [1]
- przyprawy [1]
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1503 / 359 kj / kcal |
tłuszcz | 35 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,3 g |
węglowodany | 5,5 g |
w tym cukier | 3,5 g |
substancje balastowe | 1,9 g |
białko | 4,5 g |
sól | 1,1 g |