Alnatura Bio pasta kokosowo-migdałowa, 250 g
Jako pasta do chleba lub w kreatywnej kuchni
23,24 zł 25,99 zł -11%
(92,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Delikatna, kremowa receptura
- Egzotyczne, słodkie nuty
- Bez emulgatorów
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-MM-207874, Zawartość: 250 g, EAN: 4104420182479
Opis
Delikatna, kremowa receptura bez emulgatorów jest cudowna jako pasta do chleba lub jest idealna do kreatywnej kuchni wszelkiego rodzaju. Soczyste wiórki kokosowe w delikatnym kremie migdałowym tworzą egzotyczno-słodki smak, który z pewnością zachwyci podniebienie.
Pasta do chleba jest dla Ciebie za nudna? Spróbuj z pysznym kremem bananowo-kokosowym!
Czego potrzebujesz (na dwie porcje):
- 2 dojrzałe banany
- 50 g orzeszków pistacjowych (prażonych i solonych)
- 4 łyżki niesłodzonego napoju owsianego (44 ml)
- 2 łyżki kremu kokosowo-migdałowego (50 g)
- 50 gram malin
- 10 g prażonych chipsów kokosowych
Tak to się robi:
- Jeden z dwóch bananów obrać, pokroić na kawałki i zamrozić na noc.
- Następnego dnia obrać pistacje, grubo posiekać i podzielić na dwie szklanki (szklanki deserowe lub inne według uznania). Drugiego banana obrać, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na wierzchu pistacji.
- Mrożony banan zmiksować na drobno za pomocą blendera o dużej mocy. Następnie dodać napój owsiany i krem kokosowo-migdałowy i ponownie dobrze wymieszać.
- Teraz można wlać krem do szklanek. Na wierzchu posypać malinami i polać je resztą kremu.
- Udekorować wiórkami kokosowymi i gotowe.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Rodzaje produktów: | Słodycze alternatywne, Pasta do smarowania/mus |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Niska zawartość plastiku |
Składniki
- 38 % wiórki kokosowe [1]
- olej palmowy [1]
- napój ryżowy w proszku [1]
- 15 % migdały [1]
- rohrzucker [1]
- mielone laski wanilii bourbon [1]
- sól morska
- z rolnictwa ekologicznego
Może zawierać śladowe ilości mleka, orzeszków ziemnych, orzechów laskowych, orzechów włoskich, orzechów makadamia, orzechów nerkowca, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2667 / 637 kj / kcal |
tłuszcz | 53 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 34 g |
węglowodany | 31 g |
w tym cukier | 17 g |
substancje balastowe | 5,6 g |
białko | 6,3 g |
sól | 0,11 g |