Alnatura Bio ryżowa mąka pełnoziarnista, 500 g
Alternatywa mąki o neutralnym smaku
14,99 zł
(29,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Pełnoziarnisty i drobno zmielony
- Środek wiążący i składnik do pieczenia
- Bezglutenowa i wegańska
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-MM-225457, Zawartość: 500 g, EAN: 4104420232785
Opis
Jeśli odżywiasz się bezglutenowo, potrzebujesz wielu alternatyw dla konwencjonalnych składników. Ekologiczna, ryżowa mąka pełnoziarnista marki Alnatura idealnie zastąpi mąkę! Całkowicie nieprzetworzone, ostrożnie wyczyszczone ziarna ryżu są drobno mielone i tak powstaje ta bezglutenowa mąka, która ma wszechstronne zastosowanie: środek wiążący do zup, sosów i deserów albo jako składnik pieczenia - jej neutralny, własny smak nie wpłynie na inne składniki. Oczywiście ryż, z którego wyprodukowano tę mąkę, pochodzi z upraw ekologicznych.
Wskazówka: jako składnik pieczenia mąka ta zastąpi 20 do 30 procent klasycznej mąki! Aby uzyskać optymalne wyniki, należy wymieszać ją z innymi rodzajami mąki.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Rodzaje produktów: | Mąka |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Niska zawartość plastiku |
Składniki
- 100 % Mąka ryżowa pełnoziarnista [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości soi i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1470 / 351 kj / kcal |
tłuszcz | 2,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
węglowodany | 74 g |
w tym cukier | 0,6 g |
substancje balastowe | 2,2 g |
białko | 7,8 g |
sól | 0,03 g |