Alnatura Bio Spaghetti, 500 g
Klasyczne, pyszne, ulubione
6,99 zł
(13,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- 100% organiczna semolina z pszenicy durum
- Do wszystkich przepisów na makaron
- Wyprodukowane we Włoszech
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-MM-132123, Zawartość: 500 g, EAN: 4104420237001
Opis
Klasyczne spaghetti, tradycyjnie wytwarzane w 100% z semoliny z pszenicy durum - idealne do wszystkich sosów, jako sycący dodatek lub do kulinarnych hitów, takich jak zapiekanki makaronowe. Przepis nie zawiera jajek i dlatego nadaje się również do diet wegańskich. Spaghetti zawiera wyłącznie organiczną pszenicę durum i jest starannie produkowane we Włoszech zgodnie ze ścisłymi wytycznymi ekologicznymi.
Zalecenie producenta dotyczące przygotowania: wsyp makaron do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 8 do 10 minut, w zależności od upodobań.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Rodzaje produktów: | Zboże |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański |
Składniki
- semolina z pszenicy durum [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości łubinu, gorczycy i soi.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1465 / 350 kj / kcal |
tłuszcz | 1,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukier | 3,2 g |
białko | 12 g |
sól | 0,01 g |