BioKing Gryka cała bio, 750 g
Idealna do bezglutenowej kuchni pełnowartościowej
23,45 zł 26,99 zł -13%
(31,27 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wszechstronne zastosowanie
- Do słodkich i pikantnych przepisów
- Pochodzenie: Niemcy
Nr art.: PL-101103, Zawartość: 750 g, EAN: 9120013231930
Kupowane często z BioKing Owies cały bio, 1.000 g


Opis
W przeciwieństwie do wielu innych rodzajów zbóż, dobrze znana gryka należy do rodziny rdestowatych i jest obecnie uprawiana głównie w Azji, Rosji, Ameryce Północnej i Południowej.
Jako ziarno bezglutenowe gryka jest szczególnie popularna wśród osób z nietolerancją glutenu i jest stosowana na różne sposoby w pełnowartościowych produktach spożywczych. Na przykład jako przystawka, do pasztecików, zapiekanek oraz w zupach lub sosach. Po zmieleniu nadaje się do pieczenia ciast, ciastek, chleba i wielu innych.
- Pochodzenie: Niemcy
Uwaga dla alergików:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, soi i sezamu ze względu na produkcję.
Marki: | BioKing |
---|---|
Koncepcja: | Kapha |
Dieta: | Wegańska, Wegetariańska |
Właściwości produktu: | wegański, wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten, F - soja, H - orzechy, N - nasiona sezamu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1436 / 343 kj / kcal |
tłuszcz | 1,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukier | 0,4 g |
substancje balastowe | 3,7 g |
białko | 9,8 g |
sól | 0,01 g |
Składniki
gryka[1]
- z kontrolowanej uprawy organicznej