BioKing Gryka cała bio, 500 g
Idealna do bezglutenowej kuchni pełnowartościowej
17,99 zł
(35,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wszechstronne zastosowanie
- Do słodkich i pikantnych przepisów
- Pochodzenie: Niemcy
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: PL-101102, Zawartość: 500 g, EAN: 9120013230681
Opis
W przeciwieństwie do wielu innych rodzajów zbóż, dobrze znana gryka należy do rodziny rdestowatych i jest obecnie uprawiana głównie w Azji, Rosji, Ameryce Północnej i Południowej.
Jako ziarno bezglutenowe gryka jest szczególnie popularna wśród osób z nietolerancją glutenu i jest stosowana na różne sposoby w pełnowartościowych produktach spożywczych. Na przykład jako przystawka, do pasztecików, zapiekanek oraz w zupach lub sosach. Po zmieleniu nadaje się do pieczenia ciast, ciastek, chleba i wielu innych.
- Pochodzenie: Niemcy
Uwaga dla alergików:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, soi i sezamu ze względu na produkcję.
Marki: | BioKing |
---|---|
Rodzaje produktów: | Zboże |
Koncepcja: | Kapha |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1436 / 343 kj / kcal |
tłuszcz | 1,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukier | 0,4 g |
substancje balastowe | 3,7 g |
białko | 9,8 g |
sól | 0,01 g |
Składniki
- gryka [1]
- z kontrolowanej uprawy organicznej