BioKing Łupiny nasion babki jajowatej bio, 400 g
Łupiny nasion indyjskiej rośliny Plantago ovata
50,41 zł 57,00 zł -12%
(126,03 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Przetwarzane ręcznie
- Wysoka zdolność pęcznienia
Nr art.: PL-100403, Zawartość: 400 g, EAN: 9120013232203
Kupowane często z BioKing Alfa Alfa proszek bio, 200 g


Opis
Łupiny nasion babki jajowatej są znane z zawartych w nich substancji śluzowych i dużej zdolności pęcznienia. Są zatem idealne jako dodatek do soku owocowego lub warzywnego, jogurtu lub musli.
Należy zawsze pamiętać, że łupin babki jajowatej nie należy jeść na sucho. Zawsze należy pamiętać o wystarczającej ilości płynów.
- Kraj pochodzenia: Indie
Zalecane spożycie:
Wymieszaj 1-2 łyżeczki łupin w wystarczającej ilości płynu, pozwól spęcznieć przez chwilę i wypij. Następnie wypij dużą szklankę wody.
Uwaga dla alergików:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, soi i sezamu ze względu na produkcję.
Marki: | BioKing |
---|---|
Dieta: | Wegańska, Wegetariańska |
Właściwości produktu: | wegański, wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten, F - soja, H - orzechy, N - nasiona sezamu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 84 / 20 kj / kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 1,7 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 1,9 g |
sól | 0,1 g |
Składniki
łuski babki jajowatej[1]
- z kontrolowanej uprawy organicznej