Govinda Mąka teff, 450 g

Miłka abisyńska

29,99 zł

(66,64 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

zawartość: 450 g

Tymczasowo niedostępne Niestety obecnie nie dysponujemy informacją, kiedy ten produkt będzie ponownie dostępny. Prosimy kliknąć „Powiadom mnie o dostępności”, a my poinformujemy, gdy produkt będzie ponownie dostępny.

Właściwości i zalety

  • Orzechowy aromat
  • Lekko słodki smak
  • Bezglutenowa
  • Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny
  • Wegański Wegański
  • Wegetariański Wegetariański

Nr art.: GOV-128, Zawartość: 450 g, EAN: 4038507002407

Opis

Znaczenie teff dla żywienia na świecie

  • Ze względu na swój niewymagający charakter teff rośnie również tam, gdzie większość innych rodzajów zbóż już nie rośnie. Zarówno na bardzo suchym, jak i bardzo mokrym podłożu. Teff to zboże z rodziny wiechlinowatych. Najmniejsze zboże na świecie uprawiane jest w Afryce Północnej od ponad 5000 lat.

Teff (Miłka abisyńska, trawa abisyńska)

  • Ponieważ ziarno tej rośliny zbożowej jest bardzo małe, całe ziarno jest mielone na mąkę.
  • Teff ma orzechowy aromat i lekko słodki smak.
  • Nadaje się do przygotowania produktów zbożowych tj. chleb, bułki, makarony, ciasta na pizzę, ciasta, ciastka, jako zagęszczacz do sosów i wiele innych. Mąka teff dostarcza bogatych, smacznych, a przede wszystkim bezglutenowych produktów. Tym samym teff spełnia wymagania współczesnego, zachodniego konsumenta i jest odpowiednia nie tylko dla osób dotkniętych celiakią, ale również dobrze smakuje całej rodziny.
  • Użyj mąki teff zamiast zwykłej mąki do pieczenia.

Propozycja przepisu:

Ciasteczka teff

  • 150 g grubo posiekanej gorzkiej czekolady
  • 225g miękkiego masła
  • 225 g mąki teff
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 125 g drobnego cukru
  • 4 jajka, zmieszane
  • 100g białej czekolady, grubo posiekanej

Przygotowanie:
Gorzką czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Mąkę teff i proszek do pieczenia przesiać do miski i wymieszać z cukrem. Jajka wymieszać z czekoladą, wlać do mąki i dokładnie wymieszać. Dodać białą czekoladę i całość wlać do przygotowanej foremki. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 minut. Pozostawić do ostygnięcia w formie na 20 minut. Pokroić na 12 kawałków.

Alergeny: może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu i łubinu.

Wyprodukowana w Niemczech

Marki: Govinda
Rodzaje produktów: Mąka
Alergeny - bez: Bezglutenowe
Postać dawkowania: Proszek
Właściwości produktu: Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Bez dodatku cukru, Wysoka zawartość błonnika
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1398 / 334 kj / kcal
tłuszcz2 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,7 g
węglowodany65 g
  w tym cukier3,4 g
substancje balastowe7,9 g
białko12 g
sól<0,1 g
Składniki
  • 100 % teff [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Govinda Mąka teff

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mąka teff", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder