Govinda Mąka z ciecierzycy bio, 350 g
Popularne źródło białka
14,99 zł
(42,83 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Do produkcji ciasta
- Do pieczenia i smażenia
- Do sosów
- Dostarcza dużo magnezu, żelaza i cynku
- Bezglutenowa
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: GOV-411, Zawartość: 350 g, EAN: 4038507000182
Opis
Ciecierzyca zawiera białko roślinne i jest spożywana od epoki kamienia.
- Ciecierzyca zawiera ok. 20% białka, 40% węglowodanów i ok. 12% błonnika, dużo lizyny, witaminy B1, B6 i kwas foliowy.
- Zawartość minerałów: magnezu, żelaza i cynku jest wysoka.
- Ciecierzyca charakteryzuje się wysoką zawartością biologicznie wartościowego białka oraz niezbędnego aminokwasu - lizyny.
- Cenna szczególnie dla wegetarian.
- Bezglutenowa i bez jajek.
Zastosowanie: do pieczenia, do pożywnych dań (np. falafel)
Marki: | Govinda |
---|---|
Rodzaje produktów: | Mąka |
Alergeny - bez: | Bezglutenowe, Bez laktozy |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1277 / 305 kj / kcal |
tłuszcz | 5,9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,1 g |
węglowodany | 44,3 g |
w tym cukier | 5,2 g |
substancje balastowe | 15,5 g |
białko | 18,6 g |
sól | <0,1 g |
Składniki
- 100 % ciecierzyca [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych