Govinda Płatki teff bio, 300 g

Miłka abisyńska w formie płatków

21,52 zł 23,99 zł -10%

(71,73 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 300 g

Dostępne po 18 kwietnia

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej?

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej? Tego produktu aktualnie brak w magazynie, wkrótce będzie ponownie dostępny. Można go teraz zamówić - artykuł zostanie wysłany natychmiast po zaksięgowaniu towaru w magazynie. Zamknąć notatkę

Dostawa do środa, 23 kwietnia

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Idealne w musli
  • Orzechowy aromat
  • Lekko słodki smak

Nr art.: GOV-127, Zawartość: 300 g, EAN: 4038507002483

Kupowane często z Govinda Szarłat/Amaranthus - ekologiczne płatki, 350 g

Govinda Płatki teff bio - 300 g Szarłat/Amaranthus - ekologiczne płatki, 350 g
Govinda Płatki teff bio - 300 g 21,52 zł (71,73 zł / kg)
Govinda Szarłat/Amaranthus - ekologiczne płatki, 350 g 15,36 zł (61,49 zł / kg)
Cena całkowita: 36,88 zł
Opis

Miłka abisyńska - trawa abisyńska

  • Ze względu na swój niewymagający charakter teff rośnie również tam, gdzie większość innych rodzajów zbóż już nie rośnie. Zarówno na bardzo suchym, jak i bardzo mokrym podłożu. Teff to zboże z rodziny wiechlinowatych. Najmniejsze zboże na świecie uprawiane jest w Afryce Północnej od ponad 5000 lat.
  • Ponieważ ziarno tej rośliny zbożowej jest bardzo małe, całe ziarno jest mielone na mąkę.
  • Teff ma orzechowy aromat i lekko słodki smak.

Nadaje się do przygotowania produktów zbożowych tj. chleb, bułki, makarony, ciasta na pizzę, ciasta, ciastka, jako zagęszczacz do sosów i wiele innych. Mąka teff dostarcza bogatych, smacznych, a przede wszystkim bezglutenowych produktów. Tym samym teff spełnia wymagania współczesnego, zachodniego konsumenta i jest odpowiednia nie tylko dla osób dotkniętych celiakią, ale również dobrze smakuje całej rodziny.

Pyszna alternatywa dla pieczywa, naleśników i ciast lub wszystkich przepisów, w których stosuje się płatki owsiane. Zawiera więcej minerałów niż jakiekolwiek inne zboże. Bezglutenowe i bogate w błonnik.

Sugerowane zastosowania:
W musli, jako placki, do zagęszczania sosów

Propozycja przepisu:

Placki teff

  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 20 g nieutwardzonej margaryny
  • 100 g płatków teff
  • 1-2 jajka (alternatywnie 150 ml wody)
  • przyprawa drożdżowa (płatki drożdżowe, sól morska, zioła i przyprawy)
  • 70 g grubo posiekanych migdałów
  • 4 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej
  • tłuszcz kokosowy nieuwodorniony do smażenia

Przygotowanie:
Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na gorącej margarynie. Ugnieść z teff, jajkiem (lub wodą), przyprawą drożdżową i ok. 50 g wcześniej uprażonych migdałów. Uformować małe, płaskie placki, obtoczyć w bułce tartej i pozostałych migdałach i podsmażyć na gorącym oleju kokosowym.

Marki: Govinda
Dieta: Wegańska, Wegetariańska, Bezglutenowa
Właściwości produktu: Bez dodatku cukru, Wysoka zawartość błonnika, wegański, wegetariański
Instrukcje dotyczące przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1398 / 334 kj / kcal
tłuszcz 2 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,7 g
węglowodany 65 g
  w tym cukier 3,4 g
substancje balastowe 7,9 g
białko 12 g
sól <0,1 g
Składniki

100 % teff[1]

  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Govinda Płatki teff bio

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Płatki teff bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder