Govinda Płatki teff bio, 300 g

Miłka abisyńska w formie płatków

24,99 zł

(83,30 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

zawartość: 300 g

Tymczasowo niedostępne Niestety obecnie nie dysponujemy informacją, kiedy ten produkt będzie ponownie dostępny. Prosimy kliknąć „Powiadom mnie o dostępności”, a my poinformujemy, gdy produkt będzie ponownie dostępny.

Właściwości i zalety

  • Idealne w musli
  • Orzechowy aromat
  • Lekko słodki smak
  • Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny
  • Wegański Wegański
  • Wegetariański Wegetariański
  • Fair Trade Fair Trade

Nr art.: GOV-127, Zawartość: 300 g, EAN: 4038507002483

Opis

Miłka abisyńska - trawa abisyńska

  • Ze względu na swój niewymagający charakter teff rośnie również tam, gdzie większość innych rodzajów zbóż już nie rośnie. Zarówno na bardzo suchym, jak i bardzo mokrym podłożu. Teff to zboże z rodziny wiechlinowatych. Najmniejsze zboże na świecie uprawiane jest w Afryce Północnej od ponad 5000 lat.
  • Ponieważ ziarno tej rośliny zbożowej jest bardzo małe, całe ziarno jest mielone na mąkę.
  • Teff ma orzechowy aromat i lekko słodki smak.

Nadaje się do przygotowania produktów zbożowych tj. chleb, bułki, makarony, ciasta na pizzę, ciasta, ciastka, jako zagęszczacz do sosów i wiele innych. Mąka teff dostarcza bogatych, smacznych, a przede wszystkim bezglutenowych produktów. Tym samym teff spełnia wymagania współczesnego, zachodniego konsumenta i jest odpowiednia nie tylko dla osób dotkniętych celiakią, ale również dobrze smakuje całej rodziny.

Pyszna alternatywa dla pieczywa, naleśników i ciast lub wszystkich przepisów, w których stosuje się płatki owsiane. Zawiera więcej minerałów niż jakiekolwiek inne zboże. Bezglutenowe i bogate w błonnik.

Sugerowane zastosowania:
W musli, jako placki, do zagęszczania sosów

Propozycja przepisu:

Placki teff

  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 20 g nieutwardzonej margaryny
  • 100 g płatków teff
  • 1-2 jajka (alternatywnie 150 ml wody)
  • przyprawa drożdżowa (płatki drożdżowe, sól morska, zioła i przyprawy)
  • 70 g grubo posiekanych migdałów
  • 4 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej
  • tłuszcz kokosowy nieuwodorniony do smażenia

Przygotowanie:
Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na gorącej margarynie. Ugnieść z teff, jajkiem (lub wodą), przyprawą drożdżową i ok. 50 g wcześniej uprażonych migdałów. Uformować małe, płaskie placki, obtoczyć w bułce tartej i pozostałych migdałach i podsmażyć na gorącym oleju kokosowym.

Marki: Govinda
Rodzaje produktów: Zboże
Alergeny - bez: Bezglutenowe
Postać dawkowania: Płatki/granulki
Właściwości produktu: Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Fair Trade, Bez dodatku cukru, Wysoka zawartość błonnika
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1398 / 334 kj / kcal
tłuszcz2 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,7 g
węglowodany65 g
  w tym cukier3,4 g
substancje balastowe7,9 g
białko12 g
sól<0,1 g
Składniki
  • 100 % teff [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Govinda Płatki teff bio

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Płatki teff bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder