Cynamon – jedna z najstarszych przypraw
Wysoce aromatyczna przyprawa
Cynamon miał niezliczone zastosowania na przestrzeni lat. Na przykład był używany do balsamowania zmarłych, jako kadzidło, afrodyzjak, w aromaterapii, jako przyprawa i w ziołolecznictwie. Cynamon jako przyprawa to prawdziwy klasyk i jest uwielbiany przez młodych oraz starszych na całym świecie. Charakterystycznie słodki zapach oczarowuje nasze nosy. Cynamon to przyprawa z kory. Im cieńsza kora, tym delikatniejszy aromat. Typowo słodko-pikantny smak jest szczególnie popularny w wypiekach. Ajurweda twierdzi, że cynamon ma właściwości ostre, gorzkie i słodkie oraz jest szczególnie cenny dla Kapha i Vata. Istnieją dwa rodzaje cynamonu. Cynamon cejloński i cassia. Poznaj naszą wspaniałą kategorię i odkryj swój ulubiony produkt.
Cynamon: 9 artkułów
-
Cosmoveda Organiczny cynamon cejloński w całości, 10 Szt.
- Delikatny i słodki
- Do dań z owoców i dań z drobiu
-
Cosmoveda Organiczny mielony cynamon cejloński, 250 g
- Delikatny i słodki
- Do dań z owoców i dań z drobiu
-
Cosmoveda Organiczny mielony cynamon kasja, 90 g
- Smakuje trochę bardziej gorzko niż cynamonu cejloński
-
Ankerkraut Mielony cynamon, 75 g
- Bardzo uniwersalna przyprawa
- Przypomina Boże Narodzenie
- Idealny do przepisów z Dalekiego Wschodu
-
Sonnentor Cynamon cejloński, mielony bio, 40 g
- Słodki-łagodny smak
- Świeży aromat
- Uniwersalne zastosowanie
-
Terra Elements Organiczny cynamon cejloński, 200 g
- Intensywny smak
- Mielony
- Nadaje się również jako herbata
-
Sonnentor Bio Laski cynamonu "Ceylon", 18 g
- Klasyczna przyprawa Świąt Bożego Narodzenia
- Bardzo dekoracyjna
- Lekkie pomarańczowe nuty
Wszystkie ceny zawierają VAT