Kardamon - pikantny słodki smak
Członek rodziny imbirowatych
Kardamon zawiera cenne olejki eteryczne, które posiadają niezliczoną ilość pozytywnych właściwości. Olejki eteryczne są bezpiecznie zamknięte w grubej otoczce kapsułki. Olejki eteryczne wydostają się na zewnątrz dopiero po ich otwarciu. Bardzo często słyszy się, że kardamon ma eukaliptusową ostrość. Smak jest ogólnie klasyfikowany jako pikantno-słodki. Kardamon jest często używany do robienia świątecznych ciasteczek i herbatników - np. pierników. Proszek kardamonowy jest również bardzo popularny w kawie. Nie tylko świetnie wygląda, ale też świetnie smakuje! Poznaj naszą wspaniałą kategorię i odkryj swój ulubiony produkt.
Kardamon: 8 artkułów
-
Sonnentor Bio Kardamon, mielony, 50 g
- Trzecia najdroższa przyprawa na świecie
- Kwiecisty i słodki smak
- Delikatnie-pieprzna ostrość
-
Cosmoveda Organiczny zielony kardamon, czarne nasiona, 10 g
- Do słodkich potraw, napojów, mleka i kawy
-
Cosmoveda Organiczny kardamon czarny cały, 18 g
- Roślina z rodziny imbirowatych.
- Rzadko wykorzystywany do słodkich potraw
- Cierpki, ziemisty smak
-
Klasyczna Ayurweda Organiczny mielony kardamon, 50 g
- Najstarsza przyprawa na świecie
- Łagodny smak
- Gotowanie i pieczenie
-
Cosmoveda Organiczny zielony kardamon mielony, 10 g
- Do deserów i napojów
- Do ryżu i curry
-
Klasyczna Ayurweda Organiczny cały kardamon z łupiną, 50 g
- Najstarsza przyprawa świata
- Łagodny smak
- Idealny również do curry
Wszystkie ceny zawierają VAT