Kmin rzymski – należy do rodziny selerowatych
O charakterystycznym smaku
Delikatnie rosnący, roczny kmin dorasta do 50 cm wysokości i ma żółtawo-brązowe pęknięte owoce, gdy nasiona są dojrzałe. Główne obszary uprawy to Indie, Indonezja, Chiny, Iran i południowa część Morza Śródziemnego. Intensywny, ostry smak jest niepowtarzalny. W Ajurwedzie kmin jest szczególnie ważny dla Vata Dosha. Dania z roślinami strączkowymi również mogą być cudownie urozmaicone. Odkryj tutaj swój ulubiony produkt.
Kmin rzymski: 5 artkułów
-
Cosmoveda Organiczny kminek rzymski w całości, 10 g
- Kulinarna i lecznicza roślina
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
-
Cosmoveda Organiczny mielony kminek rzymski, 90 g
- Kulinarna i lecznicza roślina
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
-
Cosmoveda Kmin rzymski cały Fair Trade, 80 g
- Uszlachetnia również dania indyjskie
- Popularny w napojach lub jogurcie
- Wszechstronne zastosowanie
-
Cosmoveda Kmin rzymski mielony Fair Trade, 280 g
- Przyprawa do udoskonalania potraw
- Wszechstronne zastosowanie
- Idealny również do sałatek
-
Klasyczna Ayurweda Bio kminek cały, 50 g
- Idealny do przyprawiania roślin strączkowych
- I dań z kapusty
Wszystkie ceny zawierają VAT