Kolendra - wszechstronne zioło kulinarne

Mydlany aromat

Smak kolendry przypomina coś mydlanego. Stosowany jest przede wszystkim w kuchni, gdzie wzbogaca niezliczoną ilość potraw. Kolendra należy do rodziny selerowatych i rośnie jako roślina jednoroczna. Roślina zawiera wspaniałe olejki eteryczne oraz bardzo tłusty olej, który jest często używany jako substytut oleju palmowego i kokosowego. Kolendra jest również bardzo często wykorzystywana w przemyśle perfumeryjnym ze względu na swój ciepły, korzenny zapach. Podczas zbierania kolendry należy zachować ostrożność i najlepiej nosić rękawiczki, ponieważ zioło jest fototoksyczne. Poznaj naszą wspaniałą kategorię i odkryj swój ulubiony produkt.

Filtrowanie i sortowanie

Cena Marki Koncepcja Alergeny - bez Dieta Dla kogo? Właściwości produktu
Filtr

Kolendra: 9 artkułów

Wszystkie ceny zawierają VAT