Kolendra - wszechstronne zioło kulinarne
Mydlany aromat
Smak kolendry przypomina coś mydlanego. Stosowany jest przede wszystkim w kuchni, gdzie wzbogaca niezliczoną ilość potraw. Kolendra należy do rodziny selerowatych i rośnie jako roślina jednoroczna. Roślina zawiera wspaniałe olejki eteryczne oraz bardzo tłusty olej, który jest często używany jako substytut oleju palmowego i kokosowego. Kolendra jest również bardzo często wykorzystywana w przemyśle perfumeryjnym ze względu na swój ciepły, korzenny zapach. Podczas zbierania kolendry należy zachować ostrożność i najlepiej nosić rękawiczki, ponieważ zioło jest fototoksyczne. Poznaj naszą wspaniałą kategorię i odkryj swój ulubiony produkt.
Kolendra: 9 artkułów
-
Sonnentor Kolendra bio, całe (35 g)
- Idealny tajskiego curry
- Pikantny-leśny zapach
- Bardzo wszechstronna
-
Cosmoveda Organiczna mielona kolendra, 70 g
- Nasiona i liście bogate w linalol i kumarynę,
- Składnik curry
-
Cosmoveda Organiczna kolendra w całości, 60 g
- Nasiona i liście bogate w linalol i kumarynę,
- Składnik curry
-
Klasyczna Ayurweda Organiczna mielona kolendra, 40 g
- Gorzki i ostry
- Równoważy wszystkie 3 dosze
- Promuje Agni
-
Austriackie Górskie Zioła Kolendra Bio, całe (40 g)
- Ostry smak
- Gorzki aromat
- Uniwersalne zastosowanie
-
Klasyczna Ayurweda Organiczna cała kolendra, 60 g
- Gorzki i ostry
- Równoważy wszystkie 3 dosze
- Promuje Agni
-
Klasyczna Ayurweda Cięte liście organicznej kolendry, 15 g
- Przyjemnie pikantny
- Do sałatek, zup i warzyw
- Idealny do ryb, drobiu i mięsa
-
Herbaria Kolendra cała bio, 40 g
- Certyfikat hodowli organicznej
- Wspaniały aromat
Wszystkie ceny zawierają VAT