Koper włoski - wieloletnia roślina zielna
O aromatycznym zapachu
Koper należy do rodziny selerowatych i jest szczególnie wieloletnią rośliną zielną, która może dorastać do 200 cm wysokości. Koper włoski jest śródziemnomorską rośliną uprawną. Potrzebuje gleb żyznych, gliniastych, lubi zasobne zasadowe gleby i wilgoć. Jeśli zasiejesz koper na początku lipca, ma on wystarczająco dużo czasu, aby wytworzyć kwiaty, a następnie nasiona oprócz bulwy. Nasiona są bardzo popularne jako przyprawa w kuchni. Intensywny, lekko słodki smak jest szczególnie popularny w daniach kuchni chińskiej i indyjskiej. Nawet desery można nim cudownie wzbogacić.
Koper włoski: 6 artkułów
-
Cosmoveda Cały koper włoski - ekologiczny, 70 g
- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii
-
Sonnentor Koper włoski w całości bio, 40 g
- Dla ciemnego aroamtycznego chleba
- Słodka- aromatyczna przyprawa
- Świeżo- mentolowy aromat
-
Klasyczna Ayurweda Organiczny mielony koper włoski, 50 g
- Słodki i cierpki
- Lekko ostry smak
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
-
Herbaria Całe nasiona kopru włoskiego bio, 40 g
- Nasiona z Antalya
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Delikatnie suszone
-
Klasyczna Ayurweda Organiczny koper włoski, 40 g
- Lekko pikantny w smaku
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
Wszystkie ceny zawierają VAT