Kurkuma - intensywnie żółte kłącze
Z olejkami eterycznymi i kurkuminą
Zielna, wieloletnia roślina kurkumy należy do rodziny imbirowatych, pochodzi z Azji Południowej i jest uprawiana w tropikach. Roślina może dorastać do 1 metra wysokości. Czas kwitnienia jest około sierpnia. Kiedy roślina zakończy kwitnienie, można zebrać wspaniałe korzenie. Ma płonący, pikantny smak. Kurkuma jest uważana za świętą w Indiach. Tak było 4000 lat temu i tak jest do dziś. Drogocenne kłącze jest używane niemal codziennie w kuchni ajurwedyjskiej.
Kurkuma: 5 artkułów
-
Terra Elements Organiczna kurkuma w proszku, 200 g
- Pikantny, łagodny smak
- Nadaje się jako herbata
- Członek rodziny imbirowatych
-
Klasyczna Ayurweda Organiczna kurkuma mielona, 50 g
- Kolorystyka przypraw
- Energetyzujący
- Pieprzowy świeży zapach
-
BIO PRIMO Bio kurkuma w proszku, 100 g
- Delikatna i lekko ostra
- Mieszanka kurkumy i pieprzu
- Idealna do gulaszu, sosów i nie tylko
-
Sonnentor Mielona kurkuma, 40 g
- Charakterystyczny kolor
- Drewniano- kwiatowy zapach
- Przypomina odrobinę curry
-
Govinda Kurkuma mielona bio, 60 g
- Delikatna, pomarańczowo-żółta przyprawa
- Podstawowy składnik curry
- Dobrze smakuje we wszystkich potrawach
Wszystkie ceny zawierają VAT