Ölmühle Solling Częściowo odolejona mąka z konopi
Tłoczona na zimno
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Wykonana ze świeżo zebranych i nieobranych nasion konopi. Resztkowa zawartość oleju wynosi około 10-12%. Mąka nadaje potrawom przyjemny orzechowy smak i jest cennym źródłem białka i minerałów.
Porada:
- Mąka z konopi jest bezglutenowa i nadaje się do produkcji chleba, wyrobów piekarniczych, jako dodatek do płatków śniadaniowych i deserów, do doprawiania sosów i lodów.
- Podczas pieczenia 10% do 20% mąki można zastąpić mąką z konopi. Ponieważ ma bardzo dobrą zdolność pęcznienia, należy odpowiednio dostosować ilość płynu w recepturze!
Ważne:
- Mąka powinna być zawsze dobrze zamknięta i przechowywana w chłodnym miejscu. Wilgoć powoduje sklejanie i pleśnienie. Przechowywanie w temperaturze powyżej 20 ° C może wytwarzać aflatoksyny. Przeznaczony do natychmiastowego użycia.
Marki: | Ölmühle Solling |
---|---|
Rodzaje produktów: | Mąka |
Postać dawkowania: | Proszek |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Niska zawartość plastiku |