Rapunzel Bio agar agar w proszku, 60 g
Roślinna alternatywa dla tradycyjnych środków żelujących
27,99 zł
(466,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wydajny i neutralny w smaku
- Wegański i bezglutenowy
- 100% alg z Maroko
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-BIOG-209263, Zawartość: 60 g, EAN: 4006040201915
Opis
Agar-agar jest używany jako roślinna alternatywa dla konwencjonalnych środków żelujących, zwłaszcza w kuchni wegańskiej. Dzięki temu produktowi na bazie alg możesz żelować pasty owocowe, glazurować torty lub zagęszczać sosy. Agar-agar jest naturalnie wegański i bezglutenowy oraz bardzo wydajny. Ma neutralne właściwości smakowe, dzięki czemu można go stosować do prawie wszystkich potraw i wypieków - zarówno bardzo łagodnych, jak i bardzo aromatycznych.
Instrukcja producenta dotycząca przygotowania: stosować 1 łyżeczkę na 1/2 l płynu lub 500 g owoców, należy zwiększyć do 2 łyżeczek na wypieki i budynie, które można przewrócić. Przed użyciem wymieszaj agar z zimnym płynem, aż nie będzie grudek, a następnie gotuj przez około 5 minut, cały czas mieszając. Uwaga: bitą śmietanę należy dodawać zawsze dopiero po zżelowaniu!
Uwaga: glony pochodzą z wód przybrzeżnych Maroka. Są zbierane przez płetwonurków w sposób przyjazny dla środowiska, suszone na słońcu i często przechowywane przez kilka lat. Dopiero wtedy glony są drobno mielone i pakowane.
Marki: | Rapunzel |
---|---|
Rodzaje produktów: | Proszek roślinny |
Alergeny - bez: | Bezglutenowe |
Postać dawkowania: | Proszek |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Niska zawartość plastiku |
Składniki
- Agar-Agar [1]
- z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 800 / 191 kj / kcal |
tłuszcz | 0,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 10 g |
w tym cukier | 0,5 g |
substancje balastowe | 70 g |
białko | 2 g |
sól | 3,1 g |