Sapore di Sole Bio soczewica umbryjska, 400 g
Klasyczny rodzaj do codziennych potraw
17,67 zł 19,99 zł -12%
(44,18 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Pyszna i szybka w przygotowaniu
- Do zup, past i innych
- Typowa dla środkowych Włoch
Nr art.: XPI-EF-117670, Zawartość: 400 g, EAN: 8052286873344
Kupowane często z Sapore di Sole Bio fasola borlotti, 400 g


Opis
Lekkostrawna, smaczna, szybka w przygotowaniu – z tej organicznej soczewicy z Umbrii możesz wyczarować sałatki, pasty, zupy czy puree, ale też wzbogacisz nią pikantne dania jednogarnkowe, takie jak curry. Oprócz białka i błonnika zawiera dużo żelaza i fosforu. Charakterystyczna dla kuchni środkowych Włoch, pasuje do każdego kuchennego repertuaru, zarówno wegańskiego, jak i rustykalnego.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Instrukcje dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła |
Składniki
100 % soczewica[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1532 / 366 kj / kcal |
tłuszcz | 2,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 54 g |
w tym cukier | 2,4 g |
substancje balastowe | 13,7 g |
białko | 25 g |
sól | 0,02 g |