Sapore di Sole Ekologiczna mąka z komosy ryżowej, bezglutenowa, 350 g
Szczególnie wartościowa mąka
25,38 zł 28,99 zł -12%
(72,51 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Do pieczenia i gotowania
- Bomba witaminowa z dużą zawartością substancji odżywczych
- Naturalnie bezglutenowa
Nr art.: XPI-EF-117564, Zawartość: 350 g, EAN: 8032891609989
Kupowane często z Sapore di Sole Ekologiczna mąka z amarantusa, bezglutenowa, 350 g


Opis
Quinoa (komosa ryżowa) to ziarno rośliny zielnej i skarb kulinarny z imperium Inków: w swoim języku nazywali roślinę „matką wszystkich nasion”. Nawiasem mówiąc, komosa ryżowa zawiera nie tylko dużo białka, witamin i minerałów, ale jej nasiona mają wysoką zawartość tryptofanu! Mówi się, że ten aminokwas zwiększa produkcję serotoniny w mózgu, a tym samym wprawia w szczególnie dobry nastrój – podwójne szczęście dla ulubionych przepisów!
Mąka bezglutenowa może być używana do pieczenia i gotowania, pasuje do słodkich i słonych przepisów, ale zawsze powinna być mieszana z mąkami zawierającymi gluten!
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Dieta: | Wegańska, Wegetariańska, Bezglutenowa |
Właściwości produktu: | wegański, wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | F - soja |
Instrukcje dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
100 % mąka z komosy ryżowej[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1499 / 358 kj / kcal |
tłuszcz | 6,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g |
węglowodany | 57 g |
w tym cukier | 1,6 g |
substancje balastowe | 9,2 g |
białko | 14 g |
sól | 0,01 g |