Sonnentor Kolendra bio, 15 g
Azjatycka pietruszka
11,99 zł
(799,33 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Słodko-kwaśny aromat
- Idealna do tajskiego curry i guacomole
- Intensywny smak
- Certyfikat ekologiczny
Nr art.: XPI-ST-003804, Zawartość: 15 g, EAN: 9004145003804
Opis
Kolendra zastępuje pietruszkę w wielu przepisach w Azji. Zielone liście mają wyraźny, słodko- cierpki aromat i pasują wspaniale do tajskiego curry, do wietnamskiej zupy pho (zupa z makaronem), ale również do peruwiańskiego ceviche (surowa ryba z cytryną i kolendrą). Już wyjątkowy aromat kolendry zdradza jej smak. Kolendra ma bardzo wyrazisty, ostry smak, który można określić jako świeży i pomarańczowy. Na zakończenie zioło to rozwija intensywną słodkość.
Porady i przygotowanie:
Kolendra w naszych obszarach jest stosowana dopiero od kilkudziesięciu lat, chociaż w Meksyku nie można sobie wyobrazić bez niej Guacamole. Zioło to jest wszechstronne i przyprawia zupy, gulasze, sałatki, ryby, drób, jogurt, chuntey oraz tajskie curry. Zaleca się jednak ostrożność w jej stosowaniu - ponieważ intensywny smak kolendry pokrywa łagodniejsze smaki.
Marki: | Sonnentor |
---|---|
Koncepcja: | Vata, Pitta, Kapha |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1214 / 290 kj / kcal |
tłuszcz | 5,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,8 g |
węglowodany | 23,3 g |
w tym cukier | 13,6 g |
białko | 24,4 g |
sól | 0,14 g |
Składniki
- nać kolendry bio