Sonnentor Koper bio, 15 g
Dla aromatycznej kuchni
11,99 zł
(799,33 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Specjalnie dla kuchni nordyckiej
- Słodkie nuty anyżu
- Przypomina świeżą pietruszką
- Certyfikat ekologiczny
Nr art.: XPI-ST-003262, Zawartość: 15 g, EAN: 9004145003262
Opis
Na pewno nie ma nic złego w marynatach z koprem, ale błędem jest ograniczenie wykorzystania tej przyprawy tylko do dwóch dań. Kto lubi Północną kuchnię może przygotować sos koperkowy do łososia Graved, muszel Jakuba lub do krewetek i cieszyć się skandynawskimi smakami.
Porady i przygotowanie:
Słodko-korzenny aromat kopru pasuje dobrze do warzyw korzennych, fasoli, ziemniaków i czerwonych buraków. W wielu krajach niezależnie czy na północy, południu, wschodzie, czy zachodzie-koper przyprawia typowe potrawy i sprawia, że są one po prostu niepowtarzalne. Zwyczajem w naszych regionach jest wykorzystywanie kopru przede wszystkim do marynowania warzyw.
Marki: | Sonnentor |
---|---|
Koncepcja: | Vata, Pitta, Kapha |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1432 / 342 kj / kcal |
tłuszcz | 2,92 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,52 g |
węglowodany | 50,49 g |
w tym cukier | 2,7 g |
białko | 38,52 g |
sól | 0,33 g |
Składniki
- koper bio