Taifun Bio FeTo naturalny, 200 g
Lekko kwaśne tofu
14,99 zł
(74,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Sfermentowany produkt z tofu
- Idealny dla smakoszy, którzy dopiero poznają smak tofu
- Podawać na zimno lub ciepło
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-BIOG-316910, Zawartość: 200 g, EAN: 4012359180001
Opis
Wszystko FeTo czy co? FeTo to sfermentowane tofu, do produkcji którego naturalne tofu jest fermentowane z kulturami jogurtowymi. Ta procedura nadaje produktowi świeżej, słonej nuty. Innowacyjny, wegański, a raczej: po prostu dobry.
Wskazówka: FeTo można spożywać na ciepło lub na zimno. Świetnie smakuje w sałatce lub w połączeniu ze słodkimi owocami, takimi jak melony czy jagody. Smacznego!
Przepis: śródziemnomorski krem FeTo z oliwkami
Do tego pysznego dipu potrzebne będą:
- 200 g FeTo naturalne marki Taifun
- 6 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 3 do 4 łyżek napoju sojowego lub wody
- 100 g czarnych oliwek, bez pestek, drobno posiekanych
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany lub zmiażdżony
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 10 - 15 min
Poziom trudności: łatwy
Tak przygotujesz ten szybki krem:
- Pokrój FeTo na duże kostki.
- Do wysokiego pojemnika wrzuć kostki FeTo, oliwę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Wlej napój sojowy (lub wodę) na wierzch i mikserem ręcznym zmiksuj na jednolitą, kremową masę.
- Dodaj drobno posiekane oliwki, czosnek i sok z cytryny.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podawaj z paluszkami chlebowymi, krakersami, preclami lub surowymi warzywami jako sos do maczania.
Marki: | Taifun |
---|---|
Rodzaje produktów: | Alternatywa dla mięsa |
Alergeny - bez: | Bezglutenowe, Bez laktozy |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 611 / 146 kj / kcal |
tłuszcz | 8,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,3 g |
węglowodany | 2 g |
w tym cukier | <0,5 g |
białko | 16 g |
sól | 1,4 g |