Taifun Bio jedwabiste tofu, 400 g

Delikatne i kremowe

13,99 zł

(34,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

zawartość: 400 g

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do środa, 27 listopada, jeśli zamówienie zostanie złożone do piątek do 00:00 godz..

Wysyłka w opakowaniu izotermicznym: Za wysyłkę produktów wymagających opakowania termicznego zostaną naliczone dodatkowe koszty w kwocie 19,60 zł za zamówienie.
Więcej informacji

Właściwości i zalety

  • Neutralny smak
  • Wszechstronne zastosowanie
  • Alternatywa dla jogurtu, śmietany czy śmietanki
  • Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny
  • Wegański Wegański
  • Wegetariański Wegetariański

Nr art.: XPI-BIOG-335545, Zawartość: 400 g, EAN: 4012359115003

Opis

Jedwabiste tofu jest naprawdę wszechstronne! Jego delikatna, kremowa konsystencja i neutralny, delikatny smak sprawiają, że można użyć go do wielu potraw. W kuchni japońskiej jest często stosowany w zupach lub spożywany schłodzony albo lekko podgrzany z odrobiną sosu sojowego. Kuchnia zachodnia wykorzystuje jedwabiste tofu jako substytut różnych produktów mlecznych, takich jak śmietana, jogurt czy kwaśna śmietana. Jest również często używane do deserów i różnych wypieków.

Sposób użycia: otworzyć opakowanie nożem, zdjąć folię i przełożyć na talerz. Jedwabiste tofu, które zostało już otwarte, można przechowywać, ale pamiętaj, aby umieścić je w hermetycznym pojemniku. W lodówce pozostaje świeże do trzech dni. Tofu nie należy zamrażać, ponieważ zniszczy to jego konsystencję. Można też je podsmażyć i stworzyć tym samym popularną potrawę kuchni japońskiej. Aby to zrobić, ostrożnie pokrój go w kostkę i przed smażeniem obtocz w mące z maranta.

Przepis: orzeźwiające mango lassi

Na cztery porcje wegańskiej wersji letniego, owocowego napoju bezalkoholowego potrzebujesz:

  • 400 g jedwabistego tofu marki Taifun
  • 1 cytryna
  • 400 ml wody (woda z kranu lub niegazowana)
  • 370 g pulpy z mango
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 szczypta soli

Czas przygotowania: ok. 10 min
Poziom trudności: łatwy

To jest takie proste:

  1. Wyciśnij cytrynę.
  2. Odmierz 30 ml soku i wrzuć do blendera razem z pozostałymi składnikami. Alternatywnie możesz umieścić składniki w wysokim naczyniu do mieszania i zmiksować blenderem ręcznym.
  3. Wszystkie składniki zmiksować na wysokim poziomie, aż do uzyskania kremowej, pienistej konsystencji.
  4. Od razu przełóż do szklanek lub przechowuj w lodówce do momentu podania. W takim przypadku ponownie energicznie wymieszaj napój przed podaniem.

Gotowe lassi możesz przechowywać w lodówce do dwóch dni. Wskazówka: Możesz również użyć tego napoju z innymi owocami zamiast miąższu mango, np. ze świeżymi jagodami. Jednak może być konieczne użycie większej ilości wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.

Marki: Taifun
Rodzaje produktów: Alternatywa dla mięsa
Alergeny - bez: Bezglutenowe, Bez laktozy
Właściwości produktu: Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański
Składniki
  • woda
  • 21 % soja [1]
  • Koagulant
    • chlorek magnezu
  1. z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania201 / 48 kj / kcal
tłuszcz2,1 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe1 g
węglowodany1,8 g
cukier<0,5 g
białko5,3 g
sól0,01 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Taifun Bio jedwabiste tof

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio jedwabiste tof", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder