Taifun Bio tofu "Rosso", 200 g

Włoski styl

13,43 zł 14,99 zł -10%

(67,15 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 200 g

Dostępny

Dostawa do poniedziałek, 7 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do czwartek do 00:00 godz..

Wysyłka w opakowaniu izotermicznym: Za wysyłkę produktów wymagających opakowania termicznego zostaną naliczone dodatkowe koszty w kwocie 19,60 zł za zamówienie.
Więcej informacji

Właściwości i zalety

  • Owocowe i świeże
  • Śródziemnomorski smak
  • Podawać na zimno lub ciepło

Nr art.: XPI-BIOG-153431, Zawartość: 200 g, EAN: 4012359114303

Kupowane często z Taifun Bio tofu wędzone klasyczne, 200 g

Taifun Bio tofu Bio tofu wędzone klasyczne, 200 g
Taifun Bio tofu "Rosso" - 200 g 13,43 zł (67,15 zł / kg)
Taifun Bio tofu wędzone klasyczne, 200 g 11,51 zł (67,15 zł / kg)
Cena całkowita: 24,94 zł
Opis

Włoski klasyk w nowej odsłonie! Tofu Rosso marki Taifun to nie bez powodu jeden z najpopularniejszych produktów producenta: smak tofu przywodzi na myśl Włochy, morze, słońce i plażę. Idealne do kuchni śródziemnomorskiej!

Zalecenie: tofu można jeść na ciepło lub na zimno. Na zimno najlepiej z pieczywem, w sałatkach lub klasycznie z oliwą z oliwek. Smażona doskonale komponuje się z ryżem, makaronem, ziemniakami czy warzywami.

Porada kulinarna: Tofu Bolognese z Tofu Rosso

Do czterech porcji potrzebne są następujące składniki:

  • 400 g tofu rosso
  • 1 cebula (średnia)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łodygi selera
  • 5 pomidorów
  • 1 łyżka natki pietruszki (posiekana)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oregano i tymianku (suszonego)
  • 1 łyżeczka bulionu warzywnego
  • Sól i pieprz

Czas przygotowania: ok. 30 min
Poziom trudności: średni

W łatwy sposób przygotujesz danie główne dla całej rodziny:

  1. Tofu rosso rozgnieść widelcem.
  2. Cebulę, czosnek, marchew, seler i pomidory pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać pietruszkę bez łodyg.
  3. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i krótko podsmażyć rozgniecione tofu.
  4. Dodać pokrojone składniki oprócz pomidorów i pietruszki i smażyć wszystko przez około 5 minut.
  5. Dodać koncentrat pomidorowy i krótko podsmażać.
  6. Podlać octem i dodać pokrojone w kostkę pomidory.
  7. Doprawić sos suszonymi ziołami, solą i wywarem warzywnym.
  8. Zmniejszyć ogień i gotować wszystko na wolnym ogniu przez 15 minut.
  9. W międzyczasie można przygotować makaron, który chcesz zjeść z sosem zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  10. Na koniec ponownie doprawić solą i pieprzem.
  11. Wymieszać z odsączonym makaronem i podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Marki: Taifun
Dieta: Wegańska, Wegetariańska, Bezglutenowa, Bez laktozy
Właściwości produktu: wegański, wegetariański
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten, F - soja, H - orzechy, L - seler, M - gorczyca, N - nasiona sezamu
Instrukcje dotyczące przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu, przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni
Składniki

76 % tofu[1] (55 % soja[1], woda pitna, Koagulant (chlorek magnezu, siarczan wapnia)), olej słonecznikowy[1], 7,4 % oliwki[1], 5,9 % pomidory[1], rosół warzywny[1] (sól morska, ekstrakt drożdżowy[1], olej słonecznikowy[1], por[1], marchew[1], seler[1], muszkatołowiec[1], gałka muszkatołowa[1], pietruszka[1]), czosnek[1], 0,4 % pepperoni[1], papryka słodka[1], ocet winny[1], pietruszka[1], papryka ostra[1], bazylia[1], Thymian[1], oregano[1], rozmaryn[1], cząber[1], estragon[1]

  1. z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 992 / 237 kj / kcal
tłuszcz 16 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,1 g
węglowodany 5 g
  w tym cukier 2,6 g
białko 17 g
sól 1,9 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Taifun Bio tofu "Rosso"

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio tofu "Rosso"", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder