Govinda Mąka migdałowa bio, 200 g
Wszechstronna przyjemność z migdałów
46,99 zł
(234,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Drobno zmielone
- Niższa zawartość tłuszczu
- Więcej białka i błonnika
- Mniej węglowodanów
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: GOV-419, Zawartość: 200 g, EAN: 4038507005477
Opis
Mąka migdałowa bio różni się od mielonych migdałów tym, że ma mniejszą zawartość tłuszczu. Mielony makuch z produkcji oleju migdałowego zawiera mniej tłuszczu (12-15%), ale więcej białka (ok. 35%) i ok. 30% błonnika. Zawartość węglowodanów w organicznej mące migdałowej jest 10 razy niższa niż w mące pszennej.
- Organiczna mąka migdałowa nadaje ciastom i wypiekom lepszą zdolność pęcznienia.
Pochodzenie:
Mąka migdałowa bio pozyskiwana jest z dojrzałych owoców drzewa migdałowego metodą tłoczenia na zimno. Ciasto wyciskane (podstawa mąki migdałowej) jest częściowo odtłuszczone i drobno zmielone. Do produkcji organicznej mąki migdałowej Govinda używane są tylko wybrane słodkie migdały.
Sugerowane zastosowania: Do pieczenia, ulepszania potraw, do sosów lub smoothie.
Marki: | Govinda |
---|---|
Rodzaje produktów: | Mąka |
Alergeny - bez: | Bezglutenowe |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Bez dodatku cukru |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1570 / 375 kj / kcal |
tłuszcz | 12 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,7 g |
węglowodany | 7 g |
w tym cukier | 7 g |
białko | 53 g |
substancje balastowe | 16 g |
sól | 0,5 g |
Składniki
- 100 % migdały [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Govinda Mąka migdałowa bio
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 2 | (66%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 1 | (33%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
3 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja