Ölmühle Solling Czerwony olej palmowy naturalny - Naturland Fair, bio, 250 ml

Specjalne z miąższu palmy olejowej

30,75 zł 34,99 zł -12%

(123,00 zł / l, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)

zawartość: 250 ml

Jeszcze 6 sztuk dostępnych w magazynie

Dostawa do środa, 27 listopada, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Intensywny pomarańczowy kolor
  • Odporny na ciepło
  • Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny
  • Wegański Wegański
  • Wegetariański Wegetariański

Nr art.: XPI-OES-12221, Zawartość: 250 ml, EAN: 4031192122214

Opis

Czerwony olej palmowy jest bardzo ceniony ze względu na zawartość naturalnych karotenoidów (witamina A) i tokotrienole (witamina E). Olej palmowy zapewnia wysoką stabilność cieplną i nadaje się do ulepszania egzotycznych potraw z warzywami, makaronem oraz do potraw z ryżem, jak również do pieczenia i smażenia. Olej palmowy jest naturalnym roślinnym olejem, który jest uzyskiwany z palm oliwnych z kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej palmowy odznacza się wyjątkowym smakiem oraz swoim silnym pomarańczowym kolorem.

Czerwony olej palmowy jest uzyskiwany poprzez proste gotowanie z miąższu owocowego (Mesocarp) owoców palmy (Elaeis guineensis). W przeciwieństwie do białego oleju z nasion palmy posiada on naturalny, czerwono rubinowy kolor, który jest wywołany dużą zawartością karotenoidów. Aby utrzymać jak najlepiej jego składniki, natywny, czerwony olejek nie jest ani wybielany, ani perfumowany oraz rafinowany lub ekstrahowany środkami rozpuszczalnymi.

Ze względu na jego złożenia z kwasów tłuszczowych ten czerwony olej palmowy jest stabilny zarówno w czasie ogrzewania, jak i przy utlenianiu oraz może być wykorzystywany do pieczenia i smażenia. Jest również stosowany do pielęgnacji ciała. Karetonoidy i witamina E dostarczają w pierwszej linii ochronę komórkom organizmu. Aby jak najlepiej utrzymać składniki, nie należy przegrzewać tego czerwonego oleju palmowego. Nadaje się do pieczenia i do udoskonalania, jak również oddaje odrobinę koloru potrawom z makaronu i ryżu, zupą, sosom, Również poleca się mieszankę z natywnym olejem kokosowym dla ciepłych, pysznych potraw.

Marki: Ölmühle Solling
Rodzaje produktów: Tłuszcz/olej spożywczy
Właściwości produktu: Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański, Niska zawartość plastiku
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 ml
białko0 g
Zawartość energetyczna / spalania3768 / 900 kj / kcal
węglowodany0 g
  w tym cukier0 g
sól0 g
tłuszcz100 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe49,6 g
  w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe38,6 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe [1]11,6 g
  1. (kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6)
Składniki
  • olej palmowy [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Ölmühle Solling Czerwony olej palmowy naturalny - Naturland Fair, bio

3 recenzje klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
4 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

4 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 3 recenzje w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Czerwony olej palmowy naturalny - Naturland Fair, bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder