Alnatura Bio Spaghetti pełnoziarniste, 500 g
Klasyczny, włoski makaron bez jajek
5,87 zł 6,99 zł -16%
(11,74 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- 100% pełnoziarnista semolina z pszenicy durum
- Do wszystkich potraw z makaronem
- Wyprodukowany we Włoszech
- Certyfikat ekologiczny
- Wegański
- Wegetariański
Nr art.: XPI-MM-132124, Zawartość: 500 g, EAN: 4104420236974
Opis
To spaghetti wykonane w 100% z ekologicznej, pełnoziarnistej semoliny z pszenicy durum, a do jej produkcji nie użyto jajek. Makaron ten idealnie pasuje do sosów owocowo-pikantnych i klasycznych pesto. Został on wyprodukowany we Włoszech zgodnie z wytycznymi ekologicznymi oraz spełnia wymagania diety wegańskiej.
Sposób przygotowania sugerowany przez producenta: wsyp makaron do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 8 do 10 minut, w zależności od upodobań.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Rodzaje produktów: | Zboże |
Właściwości produktu: | Certyfikat ekologiczny, Wegański, Wegetariański |
Składniki
- pełnoziarnista semolina z pszenicy durum [1]
- z rolnictwa ekologicznego
Może zawierać śladowe ilości soi.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1436 / 343 kj / kcal |
tłuszcz | 1,9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukier | 4,3 g |
substancje balastowe | 7 g |
białko | 13 g |
sól | 0,01 g |