Sapore di Sole Bio mąka z prazbóż - Romagna typ 1, 1 kg
Uzupełnia piekarnie dbające o odżywianie
10,35 zł 11,99 zł -14%
(10,35 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Prazboża z regionu Emilia Romagna
- Do ciasta na makaron, słodkich i pikantnych wypieków
- Bogata w błonnik i smaczna
Nr art.: XPI-EF-576002, Zawartość: 1 kg, EAN: 8052286872255
Kupowane często z Sapore di Sole Bio mieszanka mąk do pizzy, 1 kg


Opis
Stare odmiany zbóż rosną na polach regionu Emilia Romagna dostając nowe życie i są starannie przetwarzane na miejscu. Ta wyjątkowo delikatnie zmielona mąka z ekologicznych prazbóż zawiera wiele błonnika oraz wartości odżywczych. Smakuje bardzo aromatycznie! Udoskonali ciasto na makaron i wypieki deserowe, a wymieszana z mąką typu 2 stworzy cudowne chleby i ciasta na pizzę.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Instrukcje dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
100 % mąka z pszenicy miękkiej typ 1[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1428 / 341 kj / kcal |
tłuszcz | 1,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 67 g |
w tym cukier | 1,9 g |
substancje balastowe | 6,4 g |
białko | 12 g |
sól | 0,00 g |