Rośliny strączkowe - różne rośliny strączkowe do kuchni ajurwedyjskiej
W Ajurwedzie rośliny strączkowe są uważane za najważniejsze źródło pożywienia i są najważniejsze, jeśli chodzi o dostawców białka. Od ciecierzycy, różnych rodzajów soczewicy i słodkiego łubinu, przez soję i groszek, po szeroką gamę fasoli — mamy wszystko, czego potrzebujesz, aby zwiększyć zawartość białka. Z naszych produktów stwórz pożywne dania, na przykład pyszne sałatki z soczewicy Dhal, ostre papryczki chili lub rozgrzewające zupy.
Rośliny strączkowe: 51 artkułów
-
Maharishi Ayurveda Mung Dal, żółte, przekrojone i obrane - bio, 500 g
- Niezwykle szybkie przygotowanie
- Nadaje się do Vata, Kapha i Pitta
- Wszechstronne zastosowania
-
Sapore di Sole Bio czarna ciecierzyca, 400 g
- Mocny, aromatyczny smak
- Źródło białka i witamin
- Idealna w nowoczesnej kuchni
-
Cosmoveda Masoor Dal Dhuli - czerwona soczewica, obrana i przepołowiona, bio, 500 g
- Szybko gotowana
- Dodatek wysokobiałkowy
-
Cosmoveda Moth Dal - fasola moth (indyjska Vigna aconitifolia) cała BIO, 500 g
- Wysoka zawartość białka
- Nie trzeba namaczać
- Surowy produkt spożywczy
-
Cosmoveda Moth Dal Chilka - fasola moth (indyjska Vigna aconitifolia) przepołowiona BIO, 500 g
- Wysoka zawartość białka
- Nie trzeba namaczać
- Surowy produkt spożywczy
-
Alnatura Bio ciecierzyca w słoiku, 220 g
- Wstępnie ugotowana
- Subtelnie orzechowy smak
- Do hummusu i falafel
-
Cosmoveda Soczewica brązowa bio, 500 g
- Łagodny i aromatyczny smak
- Jasnoczerwono-brązowy kolor
- Idealna do sałatek, zapiekanek i zup
-
Sapore di Sole Bio groch polny zwyczajny, 250 g
- Mocny smak grochu
- Źródło białka bogate w minerały
- Wszechstronny
-
Berglöwe Mięso sojowe w plastrach, Bio, 250 g
- Częściowo odtłuszczona mąka sojowa
- Wysokiej jakości źródło białka
- Wszechstronne możliwości zastosowania
-
Cosmoveda Kala Chana - czarna ciecierzyca BIO, 500 g
- Łagodny, orzechowy smak
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
-
Cosmoveda Soczewica czarna beluga cała bio, 1 kg
- Z wyglądu przypomina kawior
- Delikatny orzechowy smak
- Do chrupiących sałatek i dodatków
-
Cosmoveda Kabuli Chana - BIO ciecierzyca, cała, 1 kg
- Szczególnie bogata w białko
- Doskonały pokarm nie tylko dla wegan i wegetarian
-
BioKing Fasola pinto bio, 500 g
- Przyjemna na zimno i ciepło
- Do różnych przepisów
- Pochodzenie: Chiny
-
Cosmoveda Moong Dal Sabut - fasola Mung cała BIO, 500 g
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
- Z projektów Fair Trade
-
Sapore di Sole Bio fasola borlotti, 400 g
- Pełna w smaku
- Wszechstronna i atrakcyjna
- Źródło białka i błonnika
-
Sapore di Sole Bio fasola Tuvagliedda, 250 g
- Dekoracyjna i aromatyczna
- Wszechstronna
- Z włoskiej, specjalnej, ekologicznej uprawy
-
BioKing Ciecierzyca bio, 500 g
- Delikatny orzechowy smak
- Pyszne możliwości przygotowywania
- Bardzo popularna również wśród dzieci
-
Cosmoveda Masoor Dal Sabut - czerwona soczewica cała BIO, 500 g
- Wysokiej jakości białko
- Krótki czas przygotowania
- Surowy produkt spożywczy
-
BioKing Zielona soczewica bio, 500 g
- Stała konsystencja
- Szczególnie aromatyczna
- Krótki czas gotowania
-
Alnatura Bio fasola kidney w słoiku, 240 g
- Wstępnie ugotowane
- Posolona
- Lekko słodka
-
Sapore di Sole Bio soczewica łuskana, 400 g
- Aromatyczna i miękka
- Wszechstronna i prosta w użyciu
- Bezmięsne źródło białka
Wszystkie ceny zawierają VAT
W Ajurwedzie rośliny strączkowe są uważane za najważniejsze źródło pożywienia i są najważniejsze, jeśli chodzi o dostawców białka. Od ciecierzycy, różnych rodzajów soczewicy i słodkiego łubinu, przez soję i groszek, po szeroką gamę fasoli — mamy wszystko, czego potrzebujesz, aby zwiększyć zawartość białka. Z naszych produktów stwórz pożywne dania, na przykład pyszne sałatki z soczewicy Dhal, ostre papryczki chili lub rozgrzewające zupy.